Jak oživit zahradu

01.09.2015 15:01

Máte nádhernou zahradu, kde rádi sedíte, pijete kávu a kocháte se kvetoucími růžemi nebo hledíte na jezírko. A občas vás napadne , že by to chtělo něco nového, neokoukaného?

 

Máme pro Vás pár tipů:

Pítko pro ptáky

V horkých letních dnech potřebují i ptáci napít. Dnes se vyrábí mnoho různých pítek- betonová, keramická, kovová .  Také si můžete vybrat, zda chcete závěsné nebo postavit volně na zem či do záhonu.
 Pokud ptačí pítko do zahrady umístíte, věřte, že pohled na ptáčky kolem pítka potěší nejen vaše děti, ale i vás.

Stojan pro květiny.

 Občas se stane, že nám vzrostlejší květiny padnou k zemi a potřebují oporu. Saháte často po nejjednodušším řešení? Po dřevěném kolíku a provázku? Zkuste něco jiného, krásnějšího.
 Kovové opěry ve tvaru pyramidy mají výhodu,že je lehce zapíchnete do země, rostlinu obtočíte nebo přivážete. Kromě opory pro kytku bude pyramida plnit i dekorativní účel  a věřte, že mnohé návštěvy vaší zahrady si této praktické dekorace všimnou. Výhodou kovových podpěr je jejich dlouhá životnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zapichovací lucerny

 

 Už jste viděli v zahradě zapíchnutá solární světýlka?  Dnes je koupíte k každém obchodě a mnoho lidí je na svých zahradách používá . nevýhodou je však jejich rychlé ničenía hlavně to má dnes na zahradě téměř každý. Budte originální a zkuste třeba zapichovací lucerny. Stačí čajová svíčka a kouzelná večerní atmosféra je hned tady. A lucerna nemusí být jen zapichovací. Mlžete postavit  klasickou lucernu  na kraj vašeho posezení nebo na stůl.

 

 

 

 

 

 

 

Držáky na květináče

 Často se setkávám s květináči, jež jsou zavěšené na skobě.  A přitom výběr různých držáků a stojanů  je velmi široký.

 

 Pokud vás kytka v květináči na konci léta omrzí nebo již odkvétá a není pěkná, zase máte možnost pověsit místo ní lucernu nebo sušenou kytici.