Za málo peněz hodně muziky aneb levné dekorace

05.07.2015 16:13

 

Známe to každá. Chceme mít bydlení co nejkrásnější, nejútulnější, ale  když si chceme koupit dekoraci, tak  jsou důležitější věci ke koupi – jídlo, dětem botky, zaplatit složenky. Na dekorace a zvelebování bytu už nezbývají peníze.

 Máme pro vás pár rad, jak si zvelebit bydlení za pár korun.

Vymalovat zdi

 Výmalba  zdí  udělá hodně. Stačí změnit bílou barvu na béžovou, fialovou či okrovou a hned je byt útulnější.

  Barvy jsou docela drahé, ale víte jak je koupit za polovic? Ve velkých supermarketech nebo prodejnách barev, kde míchají barvy ,  mají často přebytky, jež namíchali navíc nebo si je zákazníci nevyzvedli. A protože   namíchané barvy mají určitou životnost, potřebují se jich rychle zbavit. A tak se nechá koupit krásná namíchaná barva za polovic běžné ceny. A nemusíte hned vymalovat celý pokoj, stačí klidně jedna stěna a hned pokoj vypadá lépe.

Levná váza

Květina ve váze udělá také hodně krásy. Nelíbí se vám žádná nebo jsou příliš drahé? Udělejte si jednoduše svojí. Stačí láhev od vína.  Může být sama o sobě krásná a stačí do ní vložit květiny. Nebo si ji  jednoduše ozdobte. Stačí ji polepit provázkem a dát jako dekoraci malé srdíčko či větvičku. Nebo omotat barvenou stuhou a hned máte originální vázu.

Rámečky za pár korun

Další levnou dekorací jsou rámečky. Na půdách, ve sklepě, v kolně se většinou válí staré obrázky, které již nejsou in, ale mají zajímavé rámečky. Zkuste je přetřít, napatinovat a vložit do nich fotky.

 

 

Lampiony místo lampiček

Zajímavé je také využití lampionů. Ať už závěsných nebo vodních. Stačí je rozvěsit v bytě a vodní položit třeba na komodu či stůl. Z důvodu bezpečnosti doporučujeme dát do lampionu skleničku a teprve do ní 

svíčku. Nebo zakoupit v obchodě za pár korun led světílko  a nemusíte se bát, že vám shoří byt.

Potahy ze svetrů

 Originální potahy na polštáře lze udělat ze starých svetrů. Ustřihnout rukávy, zapošít a hned obléct na polštářek. Stejným způsobem se dá využít staré triko. Fantazii se meze nekladou.

 

 Vyzkoušeli jste některý z našich tipů? Podělte se s ostatními čtenáři o Vaše zkušenosti a napište pod článek komentář a připojte i foto Vaší práce.

 

 JK