Blog

jarní dekorace

23.02.2016 09:50

Krásný den, po dlouhé odmlce přidáme jarní dekorace. Nechali jsme se inspirovat paní Kolouchovou, její výstava jarních dekorací byla naprosto úchvatná. No posuďte sami....

Vánoční inspirace

27.10.2015 14:26

Venku se pomalu ochlazuje a blíží se čas, kdy budete připravovat adventní výzdobu. 

Už víte  jaké barvě? Tady je pár tipů:

Zlatá barva je stále populární.

 

Červeno bílé a červenozlaté kombinace jsou stále neokoukané.

Bílá a hnědá jsou dost neobvyklé vánoční barvy a vypadají úžasně. Třeba jemná andělská křídla  v bílé barvě s jemným třpytem....

 

 

A toto je moderní vánoční výzdoba. Orchideje, jmelí a kořeny ve vodě a plovoucí svíčky navrch. Jak se vám líbí?

 

 

JK

Ezebee.com

14.09.2015 10:34

Nakupuj, prodávej a vyměňuj produkty nebo služby

Objevuj jedinečné produkty, které můžeš vyměňovat či nakupovat od kreativních prodejců z celého světa. Začni prodávat již dnes!

Tak to je heslo portálu ezebee.com, který nově vstupuje na náš trh. A rozhodně má čím zaujmout. Co nabízí?

 

 

 

Na ezebee.com můžete prodávat jakékoliv produkty - od nábytku až přes umělecké výrobky, nebo nabízet služby či pronájmy a samozřejmě je tam také koupit. Produkty jsou přehledně členěny do kategorií. ezebee.com působí ve více než 140 zemích po celém světě a v 9 jazycích. Specialitou portálu ezebee.com je používání mezinárodní měny EZB, se kterou můžete vyměňovat produkty.

 

 

Kdo nechce vytvářet vlastní produkt a chce prodat třeba jen pár kusů zboží, pro toho je připravena sekce s inzercí. V ní je možné prodávat i použité zboží.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co na portále zaujalo mne?

Mohu se zde seznámit s uživateli se stejnými zájmy, nechat se inspirovat jejich prací či s nimi navázat obchodní vztahy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jednou velkou výhodou portálu ezebee.com je možnost nastavit text do češtiny, což ocení velká část českých zákazníků.

Více informací o stránkách ezebee.com naleznete zde: www.ezebee.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsala Jana Kadlecová

Inspirace z Norska

04.09.2015 15:25

 Zde můžete načerpat trochu inspirace do svých zahrad a domů. Fotorafie pochází z Norska.

Jak oživit zahradu

01.09.2015 15:01

Máte nádhernou zahradu, kde rádi sedíte, pijete kávu a kocháte se kvetoucími růžemi nebo hledíte na jezírko. A občas vás napadne , že by to chtělo něco nového, neokoukaného?

 

Máme pro Vás pár tipů:

Pítko pro ptáky

V horkých letních dnech potřebují i ptáci napít. Dnes se vyrábí mnoho různých pítek- betonová, keramická, kovová .  Také si můžete vybrat, zda chcete závěsné nebo postavit volně na zem či do záhonu.
 Pokud ptačí pítko do zahrady umístíte, věřte, že pohled na ptáčky kolem pítka potěší nejen vaše děti, ale i vás.

Stojan pro květiny.

 Občas se stane, že nám vzrostlejší květiny padnou k zemi a potřebují oporu. Saháte často po nejjednodušším řešení? Po dřevěném kolíku a provázku? Zkuste něco jiného, krásnějšího.
 Kovové opěry ve tvaru pyramidy mají výhodu,že je lehce zapíchnete do země, rostlinu obtočíte nebo přivážete. Kromě opory pro kytku bude pyramida plnit i dekorativní účel  a věřte, že mnohé návštěvy vaší zahrady si této praktické dekorace všimnou. Výhodou kovových podpěr je jejich dlouhá životnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zapichovací lucerny

 

 Už jste viděli v zahradě zapíchnutá solární světýlka?  Dnes je koupíte k každém obchodě a mnoho lidí je na svých zahradách používá . nevýhodou je však jejich rychlé ničenía hlavně to má dnes na zahradě téměř každý. Budte originální a zkuste třeba zapichovací lucerny. Stačí čajová svíčka a kouzelná večerní atmosféra je hned tady. A lucerna nemusí být jen zapichovací. Mlžete postavit  klasickou lucernu  na kraj vašeho posezení nebo na stůl.

 

 

 

 

 

 

 

Držáky na květináče

 Často se setkávám s květináči, jež jsou zavěšené na skobě.  A přitom výběr různých držáků a stojanů  je velmi široký.

 

 Pokud vás kytka v květináči na konci léta omrzí nebo již odkvétá a není pěkná, zase máte možnost pověsit místo ní lucernu nebo sušenou kytici.
 

Úprava starého nábytku do Provence stylu

05.07.2015 16:30

Úprava starého nábytku do Provence stylu


 

I já patřím mezi milovníky Provence stylu a  nabídnu Vám mé zkušenosti s úpravou nábytku a věcí do provence stylu.

 

Sehnat pár starých kousků nábytku je poměrně lehké. Kromě různých bazarů a internetu doporučuji zaměřit se na vlastní okolí. Poptejte se známých a příbuzných zda nemají na půdě nebo ve sklepě nějaké starší police, skřínky, stolky apod. Mnohdy budou rádi ,že se zbaví věcí, které jim pouze zabírají místo a vy  za pár korun či kafe získáte zajímavé kousky  do vašeho domu. Já například za kávu tyto noční stolky:

 

Předělání starých nočních stolků  bylo poměrně jednoduché. Stolky nejprve otřete, vnitřky omyjte octovou vodou  a odmontujte staré úchytky. Stolky byly původně nalakovány tmavě hnědou lesklou barvou. Protože barva držela dobře a neloupala se ,tak jsem  je brousila pouze hrany  a rovnou je natřela 3 vrstvami bílé barvy na dřevo. Používám rychleschnoucí matnou barvu na dřevo. Mezi jednotlivými vrstvami je potřeba nechat pořádně barvu zaschnout, dle návodu na barvě. Kdo chce mít patinovaný vzhled , doporučuji po nanesení 1 vrstvy barvy vzít suchý tvrdší štětec a tím barvu částečně setřít nebo barvu nanášet houbičkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po zaschnutí barev přimontujte nové úchytky dle vašeho výběru. Já zvolila kovové , které jsem zakoupila přes internet. Dále jsem na doladění nalepila tavnou pistolí doprostřed dvířek dřevěné srdíčko.   A výsledek je zde, stolek není dokonalý, má svou duši a v tom je jeho krása.

 

 

 

Líbí se vám?

JK

Za málo peněz hodně muziky aneb levné dekorace

05.07.2015 16:13

 

Známe to každá. Chceme mít bydlení co nejkrásnější, nejútulnější, ale  když si chceme koupit dekoraci, tak  jsou důležitější věci ke koupi – jídlo, dětem botky, zaplatit složenky. Na dekorace a zvelebování bytu už nezbývají peníze.

 Máme pro vás pár rad, jak si zvelebit bydlení za pár korun.

Vymalovat zdi

 Výmalba  zdí  udělá hodně. Stačí změnit bílou barvu na béžovou, fialovou či okrovou a hned je byt útulnější.

  Barvy jsou docela drahé, ale víte jak je koupit za polovic? Ve velkých supermarketech nebo prodejnách barev, kde míchají barvy ,  mají často přebytky, jež namíchali navíc nebo si je zákazníci nevyzvedli. A protože   namíchané barvy mají určitou životnost, potřebují se jich rychle zbavit. A tak se nechá koupit krásná namíchaná barva za polovic běžné ceny. A nemusíte hned vymalovat celý pokoj, stačí klidně jedna stěna a hned pokoj vypadá lépe.

Levná váza

Květina ve váze udělá také hodně krásy. Nelíbí se vám žádná nebo jsou příliš drahé? Udělejte si jednoduše svojí. Stačí láhev od vína.  Může být sama o sobě krásná a stačí do ní vložit květiny. Nebo si ji  jednoduše ozdobte. Stačí ji polepit provázkem a dát jako dekoraci malé srdíčko či větvičku. Nebo omotat barvenou stuhou a hned máte originální vázu.

Rámečky za pár korun

Další levnou dekorací jsou rámečky. Na půdách, ve sklepě, v kolně se většinou válí staré obrázky, které již nejsou in, ale mají zajímavé rámečky. Zkuste je přetřít, napatinovat a vložit do nich fotky.

 

 

Lampiony místo lampiček

Zajímavé je také využití lampionů. Ať už závěsných nebo vodních. Stačí je rozvěsit v bytě a vodní položit třeba na komodu či stůl. Z důvodu bezpečnosti doporučujeme dát do lampionu skleničku a teprve do ní 

svíčku. Nebo zakoupit v obchodě za pár korun led světílko  a nemusíte se bát, že vám shoří byt.

Potahy ze svetrů

 Originální potahy na polštáře lze udělat ze starých svetrů. Ustřihnout rukávy, zapošít a hned obléct na polštářek. Stejným způsobem se dá využít staré triko. Fantazii se meze nekladou.

 

 Vyzkoušeli jste některý z našich tipů? Podělte se s ostatními čtenáři o Vaše zkušenosti a napište pod článek komentář a připojte i foto Vaší práce.

 

 JK

 

Inspirace z výstavy hlavního dodavatele našeho e-shopu

25.06.2015 22:29

Krásný den, milé čtenářky a milý čtenáři.

Začínají prázdniny a já pro Vás mám fotogalerii plnou nádherných dekorací na zahradu či terasu. Podívejte se, jak jednoduše můžete  ze všední zahrady udělat romantické pohádkové místo k odpočinku i zábavě.

 

Kovový stůl má tu výhodu, že ho při každém dešti nemusíte uklízet  a nebo ho několikrát za rok natírat jako dřevěné stoly.Také jsou více stabilní.  Pokud je venku několik let získá navíc krásnou patinu, kterou milují hlavně vyznavači Provence a Antik stylu.

 Máte na terase prázdný kout a nevíte jak ho oživit? Zkuste malý stolek nebo třeba starou židly a na ní květiny v zajímavých květináčích. Vaše návštěvy budou užasnout nad úchvatnou dekorací. 

 

 

 

  A tohle je lahůdka pro vyznavače starých věcí vyhrabaných z půdy....... No není to dokonalá zahradní dekorace pro venkovskou zahradu?

Koupili jste si krásné květiny a teď nevíte kam je dát? Stačí při nákupech v supermarketu či na trhu vzít dřevěné bedýnky, natřít je stylovou bílou nebo třeba šedou barvou a hned máte další stylový doplněk do zahrady. Kdo nechce natírat bedýnky sám, může je zakoupit již hotové například zde: www.umodraska.cz

 

 Kýčovitá nebo nostalgická zahradní dekorace? Názory lidí se liší. Jak jste na tom vy? Líbí se vám tento kousek? Umíte si ho představit na své zahradě?  na Vaše názory se těšíme v diskuzi pod tímto článkem.

 

 Krásný a pohodový den přeje JK

 

 

První zpráva

25.06.2015 21:17

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.